Laboratuvarımızda, besin hazırlama, pişirme ve depolama gibi besin işleme yöntemleri gerçekleştirilebilmektedir. Laboratuvarda, besin işlemenin hedeflendiği tüm proje ve uygulama için gerekli araç ve teçhizat mevcuttur.
Cam Aspiratörü |
Aspiratörü |
Makarna Kesme Makinesi |
Blenderler |
Bulaşık Makinesi |
Buzdolabı |
Ankastre Fırın |
Mikrodalga Fırın |
Hamur Yoğurma Makinası |
Dijital Mutfak Terazisi |
Metal Tabure |
El Mikseri |
Mutfak Robotu |
Mutfak ve Gıda Termometresi |
2 gözlü ahşap monte malzeme dolabı |
Mutfak ünitesi (evye, musluk, mermer tezgah, 3 gözlü, 4 çekmeceli ahşap dolap) |
Ankastre Ocak |
Düdüklü Tencere |
Kızartma Tenceresi |
Teflon Tencere |
Çelik Tencere Küçük |
Çelik Tencere Orta |
Alüminyum Tava |
Teflon Tava |
Yemek Servis Arabası |
Yazı Tahtası |
Yangın Söndürme Cihazı |
• Farklı Yöntemler İle Enkapsüle Edilen Probiyotiklerin İn Vivo ve İn Vitro Etkinliğinin Belirlenmesi (BAP)
• Fındık Alerjeninin Çapraz Kontaminasyon Yolaklarının Değerlendirilmesi (BAP)
Macit, A., & Kizil, M. (2022). Effect of olive leaf extract marination on heterocyclic aromatic amine formation in pan‐fried salmon. Journal of the Science of Food and Agriculture, 102(9), 3908-3915. |
Gumus, D., & Kizil, M. (2022). Comparison of the reducing effects of blueberry and propolis extracts on heterocyclic aromatic amines formation in pan fried beef. Meat Science, 186, 108746. |
NabizadehAsl, L., Sendur, S. N., Ozer, B., Lay, I., Erbas, T., & Buyuktuncer, Z. (2022). Acute and short-term effects of Lactobacillus paracasei subsp. paracasei 431 and inulin intake on appetite control and dietary intake: A two-phases randomized, double blind, placebo-controlled study. Appetite, 169, 105855. |
Ozturk, E. E., & Dikmen, D. (2021). Association between fat taste sensitivity and diet quality in healthy male Turkish adults. Food Science and Technology, 42. |
Ozturk, E. E., & Dikmen, D. (2021). Is sonic hedgehog expression in saliva related to taste sensitivity in adults?. Physiology & behavior, 236, 113412. |
Inan-Eroglu, E., Gulec, A., & Ayaz, A. (2019). Effects Of Different Ph, Temperature And Foils On Aluminum Leaching From Baked Fish By ICP-MS. Czech Journal Of Food Sciences, 37(3), 165-172. |
Akyol, A., Ayaz, A., Inan-Eroglu, E., Cetin, C., & Samur, G. (2018). Impact Of Three different plate colours On Short-Term Satiety And Energy Intake: A Randomized Controlled Trial. Nutritionjournal, 17(1), 1-8. |
Ayaz, A., Akyol, A., Inan-Eroglu, E., Kabasakal Cetin, A., Samur, G., &Akbiyik, F. (2017). Chia seed (Salvia Hispanica L.) Added Yoğurt Reduces Short-Term Food Intake And Increases Satiety: Randomised Controlled Trial. Nutrition Research And Practice, 11(5), 412-418. |
Metin, M. M. T., & Kızıl, M. (2017). Köftelerde Enginar Ekstraktının Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumu Üzerine Etkisi. Beslenme Ve Diyet Dergisi, 45(3), 250-257. |
Tengilimoglu-Metin, M. M., Hamzalioglu, A., Gokmen, V., & Kizil, M. (2017). Inhibitory Effect Of Hawthorn Extract On Heterocyclic Aromatic Amine Formation In Beef And Chicken Breast Meat. Food Research International, 99, 586-595. |
Tengilimoglu-Metin, M. M., & Kizil, M. (2017). Reducing Effect Of Artichoke Extract On Heterocyclic Aromatic Amine Formation In Beef And Chicken Breast Meat. Meat Science, 134, 68-75. |
Eroğlu, E. İ., Güleç, A., & Ayaz, A. (2017). Farklı Alüminyum Folyolarda Fırınlanan Et Türlerinin Tüketimi: Alüminyum Maruziyet Riskinin Değerlendirilmesi. Beslenme Ve Diyet Dergisi, 45(2), 137-144. |