Hakkında
- Biyoaktif Gıda Laboratuvarı'nın temel amacı, gıda ürünlerinde bulunan biyoaktif bileşenleri izole etmek ve saflaştırmaktadır.
- Ayrıca saflaştırmış olan biyoaktif bileşenlerin NMR karakterizasyonundan sonra antioksidan aktiviteleri belirlemektedir.
Araştırma Olanakları
- Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC)
- Orta Basınçlı Sıvı Kromatografisi (MPLC)
- İnce Tabaka Kromatografisi (TLC)
- Preparatif İnce Tabaka Kromatografisi (PTCL)
- Soğutmalı Santrifüj
- Etüv
- Terazi
- Soğutmalı Vakumlu Rotary Evaporatör
- Laboratuvar Tipi Homojenizatör
- pH metere
- Vakumlu Desikatör
- Vakumsuz Desikatör
- Isıtmalı Manyetik Karıştırıcı
- Ticari Blender
- Ticari öğütücü
- Buzdolapları
- Laboratuvar Çeker Ocak
Araştırmacılar
Prof. Dr. Ümran UYGUN
Muhammad Usman AKRAM (Doktora Öğrencisi)
Berfin Ece SEN (Yüksek Lisans Öğrencisi)
Tamamlanan Projeler
- BAP-FUK-2019-17752- Seçilen Yerel Buğday (Triticum spp.) Çeşitlerinde Bazı Biyoaktif Bileşenlerin Tanımlanması ve Karakterizasyonu (2019-2022).
- BAP-FHD-2016-11950- Esmer pirinçle zenginleştirilmiş fonksiyonel yoğurt (2016-2018).
Yayınlar
• M. U. Akram, A. B. Uğuz, R. Yılmaz, U. Uygun, C. Y. Tüzün, Ş. B. Topaloğlu, A. Salantur, A. D. Dissanayake, M. G. Nair. 2019. Fatty acid and antioxidant profiles of selected Turkish wheat landraces. International conference on wheat diversity and human health. Istanbul, Turkey, October 23-24, 2019
• AKRAM, M. U. (2018). The Production of a Functional Yogurt Fortified With Brown Rice, (Master's thesis, Fen Bilimleri Enstitüsü).