Biyoaktif Gıda Laboratuvarı

Hakkında

  • Biyoaktif Gıda Laboratuvarı'nın temel amacı, gıda ürünlerinde bulunan biyoaktif bileşenleri izole etmek ve saflaştırmaktadır.
  • Ayrıca saflaştırmış olan biyoaktif bileşenlerin NMR karakterizasyonundan sonra antioksidan aktiviteleri belirlemektedir.

Araştırma Olanakları

  • Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC)
  • Orta Basınçlı Sıvı Kromatografisi (MPLC)
  • İnce Tabaka Kromatografisi (TLC)
  • Preparatif İnce Tabaka Kromatografisi (PTCL)
  • Soğutmalı Santrifüj 
  • Etüv
  • Terazi
  • Soğutmalı Vakumlu Rotary Evaporatör 
  • Laboratuvar Tipi Homojenizatör
  • pH metere
  • Vakumlu Desikatör 
  • Vakumsuz Desikatör
  • Isıtmalı Manyetik Karıştırıcı
  • Ticari Blender
  • Ticari öğütücü
  • Buzdolapları
  • Laboratuvar Çeker Ocak
 

Araştırmacılar

Prof. Dr. Ümran UYGUN

Muhammad Usman AKRAM (Doktora Öğrencisi)

Berfin Ece SEN (Yüksek Lisans Öğrencisi)

Devam Eden Projeler

Tamamlanan Projeler

  • BAP-FUK-2019-17752- Seçilen Yerel Buğday (Triticum spp.) Çeşitlerinde Bazı Biyoaktif Bileşenlerin Tanımlanması ve Karakterizasyonu (2019-2022).
  • BAP-FHD-2016-11950- Esmer pirinçle zenginleştirilmiş fonksiyonel yoğurt (2016-2018).

Yayınlar

• M. U. Akram, A. B. Uğuz, R. Yılmaz, U. Uygun, C. Y. Tüzün, Ş. B. Topaloğlu, A. Salantur, A. D. Dissanayake, M. G. Nair. 2019. Fatty acid and antioxidant profiles of selected Turkish wheat landraces. International conference on wheat diversity and human health. Istanbul, Turkey, October 23-24, 2019
• AKRAM, M. U. (2018). The Production of a Functional Yogurt Fortified With Brown Rice, (Master's thesis, Fen Bilimleri Enstitüsü).
 

Bağlantılar

Hakkında

  • Biyoaktif Gıda Laboratuvarı'nın temel amacı, gıda ürünlerinde bulunan biyoaktif bileşenleri izole etmek ve saflaştırmaktadır.
  • Ayrıca saflaştırmış olan biyoaktif bileşenlerin NMR karakterizasyonundan sonra antioksidan aktiviteleri belirlemektedir.

Araştırma Olanakları

  • Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (HPLC)
  • Orta Basınçlı Sıvı Kromatografisi (MPLC)
  • İnce Tabaka Kromatografisi (TLC)
  • Preparatif İnce Tabaka Kromatografisi (PTCL)
  • Soğutmalı Santrifüj 
  • Etüv
  • Terazi
  • Soğutmalı Vakumlu Rotary Evaporatör 
  • Laboratuvar Tipi Homojenizatör
  • pH metere
  • Vakumlu Desikatör 
  • Vakumsuz Desikatör
  • Isıtmalı Manyetik Karıştırıcı
  • Ticari Blender
  • Ticari öğütücü
  • Buzdolapları
  • Laboratuvar Çeker Ocak
 

Araştırmacılar

Prof. Dr. Ümran UYGUN

Muhammad Usman AKRAM (Doktora Öğrencisi)

Berfin Ece SEN (Yüksek Lisans Öğrencisi)

Devam Eden Projeler

Tamamlanan Projeler

  • BAP-FUK-2019-17752- Seçilen Yerel Buğday (Triticum spp.) Çeşitlerinde Bazı Biyoaktif Bileşenlerin Tanımlanması ve Karakterizasyonu (2019-2022).
  • BAP-FHD-2016-11950- Esmer pirinçle zenginleştirilmiş fonksiyonel yoğurt (2016-2018).

Yayınlar

• M. U. Akram, A. B. Uğuz, R. Yılmaz, U. Uygun, C. Y. Tüzün, Ş. B. Topaloğlu, A. Salantur, A. D. Dissanayake, M. G. Nair. 2019. Fatty acid and antioxidant profiles of selected Turkish wheat landraces. International conference on wheat diversity and human health. Istanbul, Turkey, October 23-24, 2019
• AKRAM, M. U. (2018). The Production of a Functional Yogurt Fortified With Brown Rice, (Master's thesis, Fen Bilimleri Enstitüsü).
 

Bağlantılar