Biyokriminal (Adli) Entomoloji Laboratuvarı

•    Leica MZ 16A Stereomikroskop Görüntüleme Sistemi: Böcek örneklerinin incelenmesi, teşhisi ve fotoğraflanması amacıyla kullanılmaktadır.
•    Sartorius Hassas Terazi: Böceklerin erken dönem gelişmekte olan evrelerinin (larva) ve deneylerde kullanılacak kimyasal malzemelerin hassas tartımı amacıyla kullanılmaktadır.
•    Sanyo MIR253 Soğutmalı inkübatör: Böcek örneklerinin, deneysel çalışmalarda kullanılmak üzere uygun sıcaklık ve nem koşullarında yetiştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
•    Memmert ICP260 Soğutmalı İnkübatör: Böcek örneklerinin, deneysel çalışmalarda kullanılmak üzere uygun sıcaklık ve nem koşullarında yetiştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
•    Memmert IPP260 plus Soğutmalı İnkübatör (2 adet): Böcek örneklerinin, deneysel çalışmalarda kullanılmak üzere uygun sıcaklık ve nem koşullarında yetiştirilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
•    Line İnteraftif Kesintisiz Güç Kaynağı: İnkübatörlerde elektrik kesintilerinden etkilenmeden deney çalışmalarının sürdürülebilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
•    Enel Kesintisiz Güç Kaynağı: İnkübatörlerde elektrik kesintilerinden etkilenmeden deney çalışmalarının sürdürülebilmesi amacıyla kullanılmaktadır.
•    Beko D 9420 NMK Buzdolabı: Deney çalışmalarında kullanılan böcek örneklerinin alkol içerisinde uygun koşullarda depolanması amacıyla kullanılmaktadır.
•    Problu termometre (6 adet): Adli Entomolojik çalışmalarda böceklerin toplandığı alanlardan sıcaklık ve nem ölçümlerinin yapılması amacıyla kullanılmaktadır.
•    Canon EOS 6D Fotoğraf makinesi ve flaş ekipmanları
•     Panasonic CFZ 300 Lumix Fotoğraf makinesi
•     Euromex NZ 1902P Stereomikroskop
•     Euromex NZ 1902S Stereomikroskop (2 adet)

•    Prof. Dr. Osman SERT
•    Araş. Gör. Dr. Senem ÖZDEMİR
•    Araş. Gör. Dr. Burcu ŞABANOĞLU
•    Yüksek Lisans Öğrencisi Pınar TARGAN KORKU

•    114Z889 No’lu “Sarcophaga argyrostoma Türünün Pupal Dönem Gelişimlerinin İncelenmesi” isimli TÜBİTAK 1001 Araştırma Projesi. (2015-2017).

•    Karabey, T., Sert, O. 2018. The analysis of pupal development period in Lucilia sericata (Diptera: Calliphoridae) forensically important insect. International Journal of Legal Medicine. 132 (4): 1185-1196.
•    Sert, O., Örsel, G.M., Şabanoğlu, B., Özdemir, S. 2020. A study of pupal developments of Sarcophaga argyrostoma (Robineau-Desvoidy, 1830). Forensic Science, Medicine and Pathology. 16 (1): 12-19.
•    Sert, O., Özdemir, S., Şabanoğlu, B., Effect of Constant and Fluctuating Temperature on the Intrapuparial Development of Sarcophaga argyrostoma (Robineau-Desvoidy, 1830) (Diptera: Sarcophagidae). Journal of Experimental Zoology Part B: Molecular and Developmental Evolution. Değerlendirmede.

•    Canon EOS 6D Fotoğraf makinesi ve flaş ekipmanları
•     Panasonic CFZ 300 Lumix Fotoğraf makinesi
•     Euromex NZ 1902P Stereomikroskop
•     Euromex NZ 1902S Stereomikroskop (2 adet)