Biyokromatografi ve Biyodiyagnostik Araştırma Grubu

Laboratuvarın ana araştırma alanları moleküler baskı teknolojileri, afinite kromatografisi, sentetik reseptör teknolojisine dayalı biyosensörler, farklı yüzey ve yığın özelliklerine sahip polimerlerin üretimi, şekil ve geometrileri, bu polimerlerin tıpta ve biyokimyada uygulanmasıdır.

•    Sıvı Kromatografisi-Kütle/Kütle Spektrometresi (LC/MS/MS) (Thermo
•    DXR Raman Mikroskop (Thermo)
•    Çok Modlu Atomik Kuvvet Mikroskobu (AFM), (NanoMagnetics)
•    Kuvars Kristal Mikro Terazi (QCM) (Inficon, MAXTEK, RQCM)
•    Yüzey Plazmon Rezonans (SPR) (GenOptics, GWC)
•    Elipsometre, (Accurion, Nanofilm ep3sw)
•    Zeta Boyut Analizörü (Malwern, Nano-ZS)
•    Elementel Analiz Cihazı (Thermo Scientific, Flash 2000-CHNS)
•    FPLC (Amersham Biosciences, AKTA FPLC)
•    BioLC (Dionex)
•    HPLC (Shimadzu LC-10 ADP, Dionex Ultimate 3000)
•    NanoLC (Dionex Ultimate 3000)
•    Yüzey Analizör (Quanta Chrome Quadrasorb)
•    Kapiler Elektrokromatografi (Prince CEC-760)
•    Koagulometre (TOKRA, MT4C)
•    Liyofilizator (Christ Alpha LD1-2 plus)
•    İnkübatör (Edmund Bühler TH-30/SM 30)
•    Temas Açısı Ölçüm Sistemi (Krüss DSA 100)
•    Spektrofluorimetre (Shimadzu RF-5301 PC)
•    UV-Visible Spektrofotometreler (Shimadzu UV-1601, Shimadzu UV Mini 1240, Novaspec II)
•    Optik Mikroskoplar (Olympus B202 ve James Swift)
•    Jel Elektroforez Sistemleri (MBT-Brand S/N 641463)
•    2D Jel Elektroforez (Amersham multiphore 2)
•    Elektroforez Görüntüleme Sistemi (GE ImageQuant)
•    Soğutmalı Ultrasantrifüj 13R)
•    Santrifüj Cihazları (MSF Mistral 2000, Ependorf)
•    Ultra Santrifüj Cihazı (100000 rpm, Beckman Coulter)
•    Nanopure Deiyonize Su Arıtma Sistemi (Barnstead D50282)
•    Çoklu Manyetik Karıştırıcılar (Velp Scientifica, Variomag)
•    Polimerizasyon Sistemleri (TECHNE TE-8J; Radleys Carousel6)
•    Hassas Teraziler (Shimadzu AX200; SCALTEC SBA31)
•    Banyo Tipi Ultrasonik Homojenizatörler (Bandelin Sonorex RK100M)
•    Sterilizatör (Astell Scientific 01-30004311)
•    Su Banyoları (Çalkalamalı ve Sirkülasyonlu) (CLIFTON 13210, Nüve BM 302; Julabo F34, Julabo MC; Memmert WNB 14)
•    Soğutma Sistemleri (-27°C, +4°C) (Grant LTD 6G)
•    Peristaltik Pompalar (ALITEA Watson-Marlow)
•    Rotatör Sistemleri (Labor-Brand 79000)
•    pH Metreler (Accumet Model 15, Mettler Toledo Seven Multi)
•    Spesifik İyon Metre ve Elektrotlar (lonanalyzer Orion Research)
•    Etüvler (CO2 ve Normal) (Binder VD23, Binder ED115/E2, Heraeus T6420, Memmert 800)
•    Vorteks Cihazları (Fisons 12629)
•    Otomatik Elek Sistemi (Retsch AS200 Digit)
•    Homojenizatör (Silverson STL 2)
•    Biyogüvenlik Kabini (Sınıf II) (ESCO Class Il Type A2 LA2-4A1)
•    Bilgi işlem Ünitesi (Bilgisayarlar, Yazıcılar, Tarayıcılar, Internet Bağlantıları, Fotokopi Sistemleri)
•    Kesintisiz Güç Kaynakları (Enpower 10 kW; ENEL 15 kW)

•    Prof. Dr. Adil Denizli
•    Prof. Dr. Handan Yavuz
•    Doç. Dr. Nilay Bereli
•    Doç. Dr. Deniz Türkmen
•    Dr.Öğr. Üyesi Yeşeren Saylan
•    Dr. Sevgi Aslıyüce
•    Dr. Ilgım Göktürk
•    Dr. Monireh Bakhspour
•    Dr. Canan Armutçu
•    Dr. Duygu Çimen
•    Öğr. Gör. Dr. Semra Akgönüllü
•    Merve Çalışır
•    Merve Asena Öncel
•    Seçkin Kılıç
•    Sisem Ektirici
•    Soheil Zabihi
•    Hatice Sanğu
•    Melek Özsevgiç
•    Muhammed Erkek

•    Multifonksiyonel Biyobozunur ve Kontrollü Salım Özelliğine Sahip Mikrokriyojel Gübrelerin Sentezlenmesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi, FBA-2019-18212, 2019.
•    Tromboplastin ve Sefalin Baskılanmış Polimerler ile Protrombin Zamanı PT ve Aktif Parsiyel Tromboplastin Zamanı APTT Kitlerinin Hazırlanması, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi, FBA-2018-16744.
•    Hassas sağlık ve akut böbrek hasarının erken teşhisi için idrar ekzozom biyobelirteçlerinin saptanması, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK-2232, No: 118C254).
•    Akıllı polimer entegre edilen mikroakışkan çiplerde nadir kanser hücrelerinin yakalanması ve salınması, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK-1001, No: 120Z445).

•    Su Kaynaklarında Pestisit Tayinine Yönelik Yüzey Plazmon Rezonans Temelli Sensörlerin Üretimi, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TAGEM/12/AR-GE/35, 2015.
•    Su Kaynaklarında Bulunan Farmasötik Kirliliklerin Tayini için Moleküler Baskılanmış Polimer Tabanlı Kantilever Sensör Sistemi Geliştirilmesi, TÜBİTAK Cost 113Z222, 2015.
•    Narkotiklerin Tayinine Yönelik SPR ve QCM Sensörler, T.C. Başbakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, 2011 K 120 980, 2017.
•    Protein A baskılanmış Süpermakrogözenekli PHEMA Kriyojeller, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi, No: 013 D 03601002, 2017.
•    Kuantum Noktaları ile Melamin Sensör Geliştirilmesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi, No: 690, 2017.
•    Riboflavin Vitamin B2 Tayini için Yüzey Plazmon Rezonans SPR Temelli Nanosensörlerin Hazırlanması, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi, FBA-2015-8761, 2017.
•    Hayvansal Gıdalarda Testosteron Tayinine Yönelik Yüzey Plazmon Rezonans (SPR) Biyosensörlerin Hazırlanması, Hacettepe Üniversitesi, Bilimsel Araştırmalar Birimi, FHD-2018-16960, 2019.

Patentler

•    Ersöz, A., Hür, D., Yılmaz, F., Denizli, A., Özcan, A.A., Diltemiz, S.E., Yazar, S., Biçen, Ö., Büyüktiryaki, S., Keçili, B., Saka, G., Fındık, T., Photosensitive Aminoacid-Monomer Linkage and Bioconjugation Applications in Life Sciences and Biotechnology, US 2011/0311505.
•    Sennaroğlu, L., Sümer, B., Ergün, O., Bajin, M.D., Artuner, H., Toke, C., Gökçen, D., Onur, M.A., Bereli, N., Denizli, A., Sennaroğlu, G., Gizli Kullanım Özelliğine Sahip Bir İşitme Cihazı, PCT/TR2020/050419.

Resmi Web Adresi
bioreglab.org

•    Sıvı Kromatografisi-Kütle/Kütle Spektrometresi (LC/MS/MS) (Thermo
•    DXR Raman Mikroskop (Thermo)