Biyomekanik Araştırma Grubu

Hakkında

Biyomekanik Araştırma Grubu Laboratuvarı (HUBAG) Spor Bilimleri Fakültesi çatısı altında 2001 yılında kurulmuştur.
Laboratuvarın amacı; insan hareketinin kinematik ve kinetik analizlerini optik, mekanik, elektronik sistemler kullanılarak
veya yeni sistemler geliştirerek gerçekleştirmektir. Ayrıca,  bilgisayar ortamında geliştirilen en-iyileme yöntemleriyle
kas-iskelet sisteminin veriminin arttırılması da biyomekanik laboratuvarının benzeşim çalışmalarını oluşturmaktadır.

Araştırma Olanakları

•    2 adet Photron SA3 Hızlı kamera
•    2 adet Monfrotto  tripod
•    2 adet Dell Precision M4430 T8300 CPU 3GB Ram
•    8 Kanal Delsys Bagnoli EMG cihazı

Araştırmacılar

•    Dr. Öğr. Ü. Serdar Arıtan
•    Dr. Öğr. Ü. Arif Mithat Amca
•    Ar.Gör. Nihat Şükrü Özgören (doktora)
•    Ar.Gör. Volkan Dağhan Yaylıoğlu (doktora)
•    Asım Tuıncel (doktora)
•    Vedat Yılmaz (doktora)
•    Caner Çiftçi (yüksek lisans)
•    Orhun Harbili (yüksek lisans)
•    Aslı Alpsoy (yüksek lisans)
•    Ulaş Celep (yüksek lisans)
 

Devam Eden Projeler

Tamamlanan Projeler

Yayınlar

  • N. Özgören, S. Arıtan. (2022) Peak counting in surface electromyography signals for quantification of muscle fatigue during dynamic contractions/ Medical Engineering & Physics 107, 103844
  • E. Ergen, T. Hazir, M. Celebi, A. Kin-Isler, S. Aritan, V.D. Yaylıoglu, R. Guner, C. Acikada, A. Cinemre (2021) Effects of beta-blockers on archery performance, body sway and aiming behaviour. BMJ Open Sport & Exercise Medicine 7 (2), e001071
  • RM Guillermic, EC Aksoy, S Aritan, C Erkinbaev, J Paliwal, F Koksel (2021) X-Ray microtomography imaging of red lentil puffed snacks: Processing conditions, microstructure and texture. Food Research International 140, 109996
  • Augustus, S, Amca, A. M., Hudson, P. E., & Smith, Neal. (2020) Choice of low-pass filter influences practical interpretation of ball kicking motions: the effect of a time-frequency filter method. Sports Biomechanics, 1-18. (doi: 10.1080/14763141.2020.1805507)
  • Sun, X., Scanlon, M. G., Guillermic, R. M., Belev, G. S., Webb, M. A., Aritan, S., ... & Koksel, F. (2020). The effects of sodium reduction on the gas phase of bread doughs using synchrotron X-ray microtomography. Food Research International, 130, 108919. (doi: 10.1016/j.foodres.2019.108919)
  • Augustus, S., Amca, A. M., Hudson, P. E., & Smith, N. (2020). Improved accuracy of biomechanical motion data obtained during impacts using a time-frequency low-pass filter. Journal of Biomechanics, 101, 109639. (doi: 10.1016/j.jbiomech.2020.109639)
  • Koksel, F., Strybulevych, A., Aritan, S., Page, J. H., Scanlon, M. G., Koksel, F., ... & Scanlon, M. G. (2017). The use of synchrotron X-rays and ultrasonics for investigating the bubble size distribution and its evolution in bread dough. Journal of Cereal Science. (doi: 10.1016/j.jcs.2017.06.022)
  • Koksel, F., Arıtan, S., Strybulevych, A., Page, J.H., Scanlon, M.G. (2016) The bubble size distribution and its evolution in non-yeasted wheat flour doughs investigated by synchrotron X-ray microtomography, Food Research International. 80(Feb 2016): 12-18. (doi: 10.1016/j.foodres.2015.12.005)
  • Draper, N., Giles, D., Schöffl, V., ..., Amca, A., Linhat, C., & Abreu, E. (2016). Comparative grading scales, statistical analyses, climber descriptors and ability grouping: International rock climbing research association position statement. Sport Technology. (doi: 10.1080/19346182.2015.1107081)
  • HU Yavuz, D Erdağ, AM Amca, S Aritan (2015) Kinematic and EMG activities during front and back squat variations in maximum loads. Journal of sports sciences 33 (10), 1058-1066

Bağlantılar

Resmi Web Adresi
biomech.hacettepe.edu.tr

Hakkında

Biyomekanik Araştırma Grubu Laboratuvarı (HUBAG) Spor Bilimleri Fakültesi çatısı altında 2001 yılında kurulmuştur.
Laboratuvarın amacı; insan hareketinin kinematik ve kinetik analizlerini optik, mekanik, elektronik sistemler kullanılarak
veya yeni sistemler geliştirerek gerçekleştirmektir. Ayrıca,  bilgisayar ortamında geliştirilen en-iyileme yöntemleriyle
kas-iskelet sisteminin veriminin arttırılması da biyomekanik laboratuvarının benzeşim çalışmalarını oluşturmaktadır.

Araştırma Olanakları

•    2 adet Photron SA3 Hızlı kamera
•    2 adet Monfrotto  tripod
•    2 adet Dell Precision M4430 T8300 CPU 3GB Ram
•    8 Kanal Delsys Bagnoli EMG cihazı

Araştırmacılar

•    Dr. Öğr. Ü. Serdar Arıtan
•    Dr. Öğr. Ü. Arif Mithat Amca
•    Ar.Gör. Nihat Şükrü Özgören (doktora)
•    Ar.Gör. Volkan Dağhan Yaylıoğlu (doktora)
•    Asım Tuıncel (doktora)
•    Vedat Yılmaz (doktora)
•    Caner Çiftçi (yüksek lisans)
•    Orhun Harbili (yüksek lisans)
•    Aslı Alpsoy (yüksek lisans)
•    Ulaş Celep (yüksek lisans)
 

Devam Eden Projeler

Tamamlanan Projeler

Yayınlar

  • N. Özgören, S. Arıtan. (2022) Peak counting in surface electromyography signals for quantification of muscle fatigue during dynamic contractions/ Medical Engineering & Physics 107, 103844
  • E. Ergen, T. Hazir, M. Celebi, A. Kin-Isler, S. Aritan, V.D. Yaylıoglu, R. Guner, C. Acikada, A. Cinemre (2021) Effects of beta-blockers on archery performance, body sway and aiming behaviour. BMJ Open Sport & Exercise Medicine 7 (2), e001071
  • RM Guillermic, EC Aksoy, S Aritan, C Erkinbaev, J Paliwal, F Koksel (2021) X-Ray microtomography imaging of red lentil puffed snacks: Processing conditions, microstructure and texture. Food Research International 140, 109996
  • Augustus, S, Amca, A. M., Hudson, P. E., & Smith, Neal. (2020) Choice of low-pass filter influences practical interpretation of ball kicking motions: the effect of a time-frequency filter method. Sports Biomechanics, 1-18. (doi: 10.1080/14763141.2020.1805507)
  • Sun, X., Scanlon, M. G., Guillermic, R. M., Belev, G. S., Webb, M. A., Aritan, S., ... & Koksel, F. (2020). The effects of sodium reduction on the gas phase of bread doughs using synchrotron X-ray microtomography. Food Research International, 130, 108919. (doi: 10.1016/j.foodres.2019.108919)
  • Augustus, S., Amca, A. M., Hudson, P. E., & Smith, N. (2020). Improved accuracy of biomechanical motion data obtained during impacts using a time-frequency low-pass filter. Journal of Biomechanics, 101, 109639. (doi: 10.1016/j.jbiomech.2020.109639)
  • Koksel, F., Strybulevych, A., Aritan, S., Page, J. H., Scanlon, M. G., Koksel, F., ... & Scanlon, M. G. (2017). The use of synchrotron X-rays and ultrasonics for investigating the bubble size distribution and its evolution in bread dough. Journal of Cereal Science. (doi: 10.1016/j.jcs.2017.06.022)
  • Koksel, F., Arıtan, S., Strybulevych, A., Page, J.H., Scanlon, M.G. (2016) The bubble size distribution and its evolution in non-yeasted wheat flour doughs investigated by synchrotron X-ray microtomography, Food Research International. 80(Feb 2016): 12-18. (doi: 10.1016/j.foodres.2015.12.005)
  • Draper, N., Giles, D., Schöffl, V., ..., Amca, A., Linhat, C., & Abreu, E. (2016). Comparative grading scales, statistical analyses, climber descriptors and ability grouping: International rock climbing research association position statement. Sport Technology. (doi: 10.1080/19346182.2015.1107081)
  • HU Yavuz, D Erdağ, AM Amca, S Aritan (2015) Kinematic and EMG activities during front and back squat variations in maximum loads. Journal of sports sciences 33 (10), 1058-1066

Bağlantılar

Resmi Web Adresi
biomech.hacettepe.edu.tr