• Buzdolabı
• Dondurucu (- 20 0C)
• Tezgah tipi mikser cihazı
• Lab tipi blender seti
• Hassas terazi
• Terazi
• Yağ banyosu
• Su banyosu (Çalkalamasız)
• Ultrasonik probe
• Mikrodalga-destekli ekstraksiyon cihazı
• Çeker ocak
• pH-metre
• Vokteks
• Etüv
• Mikrodalga fırın
• Dr. Elif Yolaçaner
• Esma Gizem Hızarcıoğlu (MSc. Öğrenci)
• 09.2017-… “Kırmızı lahana antosiyaninlerinin mikrodalga ve konvansiyonel yöntemler ile özütlenmesi ve antosiyanin özütlerinin enkapsülasyonu”, Hacettepe Universitesi BAP-Kapsamlı Araştırma-FBA-2017-12587
• 03.2018-09.2019 “Bazı soya ürünlerinin sütlü çikolataların reolojik ve fonksiyonel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması”, Hacettepe Üniversitesi BAP- Hızlı Destek-FHD-2018-16500
• 08.2016-08.2017 “Kızılötesi-mikrodalga kombinasyonlu fırında pişirilmek üzere hazırlanan yer bademi unu içeren glütensiz bisküvi hamurlarının reolojik özellikleri ve bisküvilerin kalite özellikleri”, Hacettepe Üniversitesi BAP- Hızlı Destek-2016-10059
• Yiğit, Ü., Turabi Yolaçaner, E., Hamzalıoğlu, A., Gökmen, V. (2020) Optimization of microwave-assisted extraction of anthocyanins in red cabbage by response surface methodology. LWT, under review.
• Yılmaz, Y., Turabi Yolaçaner, E. (2018) A Study on the Effects of Tiger nut Milk By-Products on Functional and Chemical Properties of Wheat Bread. ISEKI Food Congress 2018, Hohenheim, Stuttgart, Germany.
• Meclis, I. C., Öztop, M. H., Turabi Yolaçaner, E. (2018) A study on the effects of some soy products on rheological and textural properties of milk chocolate. ISEKI Food Congress 2018, Hohenheim, Stuttgart, Germany.
• Yılmaz, Y., Turabi Yolaçaner, E. (2018) A study on the effects of tiger nut milk by-products on physical properties of wheat bread. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies 2018 Cesme-Izmir Turkey
• Turabi Yolaçaner, E., Çinar, A.T. (2017) Kızılötesi-Mikrodalga kombinasyonlu fırında pişirilen farklı oranlarda yer bademi unu içeren glütensiz bisküvilerin bazı kalite özellikleri. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi 2017 Antalya-Turkey
• Turabi Yolaçaner, E., Çinar, A.T. (2017) A study on the rheological properties of gluten-free biscuit doughs containing tiger nut flour and a gum blend. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies 2017 Cappadoccia-Turkey.
• Turabi Yolaçaner, E. (2017) A study on the rheological properties of gluten-free rice cake batters containing tiger nut flour, chestnut flour and different types of gums. 6th International Congress on Food Technology, Athens-Greece.