Gıda İnovasyonuyla Bağlantılı Mühendislik Laboratuvarı

Hakkında

Araştırma Olanakları

•    Buzdolabı
•    Dondurucu (- 20 0C)
•    Tezgah tipi mikser cihazı
•    Lab tipi blender seti
•    Hassas terazi
•    Terazi
•    Yağ banyosu
•    Su banyosu (Çalkalamasız)
•    Ultrasonik probe
•    Mikrodalga-destekli ekstraksiyon cihazı
•    Çeker ocak
•    pH-metre
•    Vokteks
•    Etüv
•    Mikrodalga fırın

Araştırmacılar

•    Dr. Elif Yolaçaner
•    Esma Gizem Hızarcıoğlu (MSc. Öğrenci)

Devam Eden Projeler

•    09.2017-…  “Kırmızı lahana antosiyaninlerinin mikrodalga ve konvansiyonel yöntemler ile özütlenmesi ve antosiyanin özütlerinin enkapsülasyonu”, Hacettepe Universitesi BAP-Kapsamlı Araştırma-FBA-2017-12587

Tamamlanan Projeler

•    03.2018-09.2019 “Bazı soya ürünlerinin sütlü çikolataların reolojik ve fonksiyonel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması”, Hacettepe Üniversitesi BAP- Hızlı Destek-FHD-2018-16500
•    08.2016-08.2017 “Kızılötesi-mikrodalga kombinasyonlu fırında pişirilmek üzere hazırlanan yer bademi unu içeren glütensiz bisküvi hamurlarının reolojik özellikleri ve bisküvilerin kalite özellikleri”, Hacettepe Üniversitesi BAP- Hızlı Destek-2016-10059

Yayınlar

•    Yiğit, Ü., Turabi Yolaçaner, E., Hamzalıoğlu, A., Gökmen, V. (2020) Optimization of microwave-assisted extraction of anthocyanins in red cabbage by response surface methodology. LWT, under review.
•    Yılmaz, Y., Turabi Yolaçaner, E. (2018) A Study on the Effects of Tiger nut Milk By-Products on Functional and Chemical Properties of Wheat Bread. ISEKI Food Congress 2018, Hohenheim, Stuttgart, Germany.
•    Meclis, I. C., Öztop, M. H., Turabi Yolaçaner, E. (2018)  A study on the effects of some soy products on rheological and textural properties of milk chocolate. ISEKI Food Congress 2018, Hohenheim, Stuttgart, Germany.
•    Yılmaz, Y., Turabi Yolaçaner, E. (2018) A study on the effects of tiger nut milk by-products on physical properties of wheat bread. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies 2018 Cesme-Izmir Turkey
•    Turabi Yolaçaner, E., Çinar, A.T. (2017) Kızılötesi-Mikrodalga kombinasyonlu fırında pişirilen farklı oranlarda yer bademi unu içeren glütensiz bisküvilerin bazı kalite özellikleri. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi 2017 Antalya-Turkey
•    Turabi Yolaçaner, E., Çinar, A.T. (2017) A study on the rheological properties of gluten-free biscuit doughs containing tiger nut flour and a gum blend. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies 2017 Cappadoccia-Turkey.
•    Turabi Yolaçaner, E. (2017) A study on the rheological properties of gluten-free rice cake batters containing tiger nut flour, chestnut flour and different types of gums. 6th International Congress on Food Technology, Athens-Greece.

Bağlantılar

Hakkında

Araştırma Olanakları

•    Buzdolabı
•    Dondurucu (- 20 0C)
•    Tezgah tipi mikser cihazı
•    Lab tipi blender seti
•    Hassas terazi
•    Terazi
•    Yağ banyosu
•    Su banyosu (Çalkalamasız)
•    Ultrasonik probe
•    Mikrodalga-destekli ekstraksiyon cihazı
•    Çeker ocak
•    pH-metre
•    Vokteks
•    Etüv
•    Mikrodalga fırın

Araştırmacılar

•    Dr. Elif Yolaçaner
•    Esma Gizem Hızarcıoğlu (MSc. Öğrenci)

Devam Eden Projeler

•    09.2017-…  “Kırmızı lahana antosiyaninlerinin mikrodalga ve konvansiyonel yöntemler ile özütlenmesi ve antosiyanin özütlerinin enkapsülasyonu”, Hacettepe Universitesi BAP-Kapsamlı Araştırma-FBA-2017-12587

Tamamlanan Projeler

•    03.2018-09.2019 “Bazı soya ürünlerinin sütlü çikolataların reolojik ve fonksiyonel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması”, Hacettepe Üniversitesi BAP- Hızlı Destek-FHD-2018-16500
•    08.2016-08.2017 “Kızılötesi-mikrodalga kombinasyonlu fırında pişirilmek üzere hazırlanan yer bademi unu içeren glütensiz bisküvi hamurlarının reolojik özellikleri ve bisküvilerin kalite özellikleri”, Hacettepe Üniversitesi BAP- Hızlı Destek-2016-10059

Yayınlar

•    Yiğit, Ü., Turabi Yolaçaner, E., Hamzalıoğlu, A., Gökmen, V. (2020) Optimization of microwave-assisted extraction of anthocyanins in red cabbage by response surface methodology. LWT, under review.
•    Yılmaz, Y., Turabi Yolaçaner, E. (2018) A Study on the Effects of Tiger nut Milk By-Products on Functional and Chemical Properties of Wheat Bread. ISEKI Food Congress 2018, Hohenheim, Stuttgart, Germany.
•    Meclis, I. C., Öztop, M. H., Turabi Yolaçaner, E. (2018)  A study on the effects of some soy products on rheological and textural properties of milk chocolate. ISEKI Food Congress 2018, Hohenheim, Stuttgart, Germany.
•    Yılmaz, Y., Turabi Yolaçaner, E. (2018) A study on the effects of tiger nut milk by-products on physical properties of wheat bread. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies 2018 Cesme-Izmir Turkey
•    Turabi Yolaçaner, E., Çinar, A.T. (2017) Kızılötesi-Mikrodalga kombinasyonlu fırında pişirilen farklı oranlarda yer bademi unu içeren glütensiz bisküvilerin bazı kalite özellikleri. 10. Gıda Mühendisliği Kongresi 2017 Antalya-Turkey
•    Turabi Yolaçaner, E., Çinar, A.T. (2017) A study on the rheological properties of gluten-free biscuit doughs containing tiger nut flour and a gum blend. International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies 2017 Cappadoccia-Turkey.
•    Turabi Yolaçaner, E. (2017) A study on the rheological properties of gluten-free rice cake batters containing tiger nut flour, chestnut flour and different types of gums. 6th International Congress on Food Technology, Athens-Greece.

Bağlantılar