Klinik Psikolojide Deneysel Araştırmalar Laboratuvarı

•    Sanal Gerçeklik Sensörü Askısı
•    Hareket Sensörü Bilgisayar Adaptörü
•    Oculus Quest 2 Gelişmiş All in One Sanal Gerçeklik Başlığı 64GB
•    Galvanik Deri Tepkisi Ölçüm Sensörü (GSR)
•    Göz Hareketlerini İzleme Donanımı ve Yazılımı (Tobii Pro X3-120)
•    Bebop Sensors – Forte Sanal Gerçeklik Eldivenler

•    Yüksek Lisans Öğrencisi Elif Nur Özden
•    Yüksek Lisans Öğrencisi Eda Umutlu

•    Destekleyen Kurum: TÜBİTAK
Proje Başlığı: Obsesif Kompulsif Belirtilerin Azaltılmasında Yaşantısal, İmgesel ve Sanal Gerçeklik ile Maruz Bırakmanın Etkililiğinin Karşılaştırılması
Proje No: SOBAG- 219K081
Proje Tutarı: 446.660 TL
•    Destekleyen Kurum: TÜBİTAK
Proje Başlığı: Covid-19 Pandemisine İlişkin Ruh Sağlığı Çalışmaları: Pandemi İle İlişkili Psikolojik Zorlanmaların Değerlendirilmesi, Mobil Telefon Temelli Uygulamaların ve Web Temelli Psiko-Eğitim Paketlerinin Geliştirilmesi
Proje No: SOBAG- 120K364
Rol: Yürütücü
Proje Tutarı: 99.500 TL
•    Destekleyen Kurum: TÜBİTAK
Proje Başlığı: Covid-19 Salgını ile İlişkili Psikolojik Belirtilerin Görülme Sıklığı: Belirtilerin Şiddetlenmesi ile İlişkili Risk Faktörleri ve Koruyucu Faktörler
Proje No: SOBAG- 120K408
Yürütücü: Doç. Dr. Ayşe Bikem Hacıömeroğlu
Proje Tutarı: 67.000 TL

•    Destekleyen Kurum: TUBITAK.
Proje Başlığı: İstem Dışı Olumsuz Düşünceler Nasıl Klinik Obsesyonlara Dönüşmektedir? Obsesif-Kompulsif Bozukluk, Diğer Kaygı Bozuklukları ve Normal Örneklem Gruplarının Görüşme Tekniği ile Karşılaştırılması
Proje No: SOBAG-115K179
Dönemi: 15.07.2015-15.07.2017
Proje Tutarı: 362.640 TL
•    Destekleyen Kurum: HÜ-BAP.
Proje Başlığı: Sanal Gerçeklik İle Maruz Bırakmanın Bulaşma Kirlenme Kaygısını Azaltmadaki Etkililiğinin İncelenmesi
Proje No: SHD-2017-15696
Dönemi: 09.08.207-09.08.2018
Proje Tutarı: 29790.52 TL
•    Destekleyen Kurum: Uluslararası projenin Türkiye ayağı GEBIP-Üstün Başarılı Bilim İnsanı Destek Programı kapsamında Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) tarafından desteklenmiştir.  Proje Başlığı: “Trans-Diagnostic Features of the Intrusive Thoughts Using Questionnaire of Unpleasant Intrusive Thoughts-QUIT”
Dönemi: 09.08.2016-09.08.2018
Yürütücü: Prof.Dr. Amparo Belloch Fuster (University of Valencia, Ispanya)

•    Inozu, M., Celikcan, U, Trak E, Üzümcü, E, Nergiz H. (2020). Virtual Reality Environment as an Anxiety and Disgust Provoking Tool: Investigating the Role of Disgust Propensity in Contamination Fear in a Moderated Mediation Model. CyberPsyhology (Değerlendirmede).
•    Inozu, M., Celikcan, U., Akin, B., & Cicek, N. M. (2020). The use of virtual reality (VR) exposure for reducing contamination fear and disgust: Can VR be an effective alternative exposure technique to in vivo?. Journal of Obsessive-Compulsive and Related Disorders, 25, 100518.
•    Trak, E., & İnözü, M. (2019). Developmental and self-related vulnerability factors in relationship-centered obsessive compulsive disorder symptoms: A moderated mediation model. Journal of Obsessive-Compulsive and Related Disorders, 21, 121-128.
•    Pascual-Vera, B., Akın, B., Belloch, A., Bottesi, G., Clark, D. A., Doron, G., Fernández-Alvarez, H., Ghisi, M., Gómez, B., İnözü, M., Jiménez-Ros, A., Moulding, R., Ruizi, M. A., Shams, G., Sica, C. (2019). The cross-cultural and transdiagnostic nature of unwanted mental intrusions. International Journal of Clinical and Health Psychology, 19(2), 85-96.
•    Bilekli, I., & İnözü, M. (2018). Mental contamination: The effects of religiosity. Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, 58, 43-50.
•    Akın, B. & İnözü, M. (2018) İstem Dışı Düşünceler Ölçeğinin Türkçe Formunun psikometrik özelliklerinin değerlendirilmesi: İstem dışı düşüncelerde tanılar ustu yaklaşım). Anadolu Psikiyatri Dergisi, 19(SI 2), 55-64.
•    Üzümcü, E., Akın, B., Nergiz, H., İnözü, M., & Çelikcan, U. (2018). Anksiyete Bozukluklarında Sanal Gerçeklik. Psikiyatride Guncel Yaklasimlar, 10(1), 99-107.
•    Trak, E., & İnözü, M. (2017). Yeni Bir Obsesif-Kompulsif Semptom İçeriği: Romantik İlişki Obsesyon ve Kompulsiyonları Ölçeği ile Partnere İlişkin Obsesif-Kompulsif Belirti Ölçeği’nin Türkçe Formlarının Psikometrik Özellikleri. Klinik Psikiyatri Dergisi, 20(3), 171-185.

Resmi Web Adresi
kpdal.hacettepe.edu.tr

•    Yüksek Grafik Kapasiteli Dizüstü Bilgisayar
•    Sanal Gerçeklik Kaskı
•    Hareket Sensörü
•    Sanal Gerçeklik Kaskı Yüz Aksesuarı
•    Sanal Gerçeklik Sensörü Askısı
•    Hareket Sensörü Bilgisayar Adaptörü
•    Oculus Quest 2 Gelişmiş All in One Sanal Gerçeklik Başlığı 64GB
•    Galvanik Deri Tepkisi Ölçüm Sensörü (GSR)
•    Göz Hareketlerini İzleme Donanımı ve Yazılımı (Tobii Pro X3-120)
•    Bebop Sensors – Forte Sanal Gerçeklik Eldivenler

Proje No: SOBAG- 120K408
Yürütücü: Doç. Dr. Ayşe Bikem Hacıömeroğlu
Proje Tutarı: 67.000 TL

•    Destekleyen Kurum: TUBITAK.
Proje No: SOBAG-115K179
Dönemi: 15.07.2015-15.07.2017
Proje Tutarı: 362.640 TL
•    Destekleyen Kurum: HÜ-BAP.
Proje No: SHD-2017-15696
Dönemi: 09.08.207-09.08.2018
Proje Tutarı: 29790.52 TL
Dönemi: 09.08.2016-09.08.2018