Moleküler Sistematik Entomoloji Laboratuvarı (MOSEL)

Moleküler Sistematik Entomoloji Laboratuvarı (MOSEL), temelde Ülkemizin böcek biyolojik çeşitliliğinin, nedenlerinin ve olası iklim değişikliğinin etkilerinin moleküler sistematik yöntemler başta olmak üzere pek çok yöntem kullanılarak araştırılması gerçekleştirilmektedir.  Laboratuvarda aktif olarak Coleoptera (Insecta) takımından Buprestidae, Cantharidae, Cleridae, Coccinellidae, Elateridae ve Meloidae familyaları üzerinde araştırmalar yürütülmektedir.

• Thermal cycler
  • Stereomikroskop
  • Isıtıcı Blok
  • Santrifüj
  • Vortex
  • Elektroforez tankı
  • Elektroforez güç kaynağı
  • Mikrodalga fırın
  • Buzdolabı
  • Derin Dondurucu

• Prof. Dr. Mahmut KABALAK
  • Muhammed Arif DEMİR (Dr. Öğ.)
  • Müge ÖZDEMİR (Y.L. Öğr.)
  • Cihan ÖZAY (Y.L. Öğr.)
  • Arif DUYAR (Y.L. Öğr.)

1. Türkiye'nin İç Batı Anadolu Bölümü Elateridae (Coleoptera) Familyası Üzerinde Araştırmalar, 118Z772 nolu TÜBİTAK projesi 2019-devam ediyor.

1. Ankara İli Buprestidae, Coccinellidae, Meloidae (Insecta: Coleoptera) Familyaları Üzerinde Araştırmalar, FBA-2018-16318, 2018-2020.

2. Ampedus (Coleoptera: Elateridae) Cinsinin Bazı Türleri Üzerinde DNA Barkodlama Çalışması, 2015 - 2017.

2013, Kabalak M., Platia G., Avcı M., “A new species of Elathous Reitter (Coleoptera: Elateridae) from Turkey”, Zootaxa 3737 (1): 85-91. Q KATEGORİSİ: Q3.

2014, Akhter M. A., Kabalak M., Rizvi S. A. and Ahmed Z., Contributions to Agrypninae (Coleoptera: Elateridae) fauna of Pakistan with four new species and three new records, Turkish Journal of Entomology, 38 (2): 113-123 . Q KATEGORİSİ: Q4.

2018, Kabalak M., Özbek H., “Research on the family Elateridae (coleoptera) of turkey: new distributional data, Female descriptions and distributional Evaluation”, Transactions American Entomological Society 144: 143 – 166.  Q KATEGORİSİ: Q4.

2020, Kabalak, M.,  “Systematical research on morphology of male genitalia of the family Elateridae (Coleoptera) by using scanning electron microscope” Transactions American Entomological Society,146 (2): 427-457. Q KATEGORİSİ: Q4.

2020, Demir, M. A., Kabalak, M.,  “Zoogeographical Evaluations on the family Meloidae (Coleoptera) of Turkey” Transactions American Entomological Society, 146 (2): 313-330,  Q KATEGORİSİ: Q4.

2020, Kırçakcı, A. K., Kabalak, M., “Contributions to the systematics of the family Buprestidae (Coleoptera) by the first description of male external genital organ and illustrations of six species from Ankara province” Turkısh Journal of Zoology 44 (6): 531-537. Q KATEGORİSİ: Q4.

2021, Kabalak, M., Sert, O.,  “Elateridae (Coleoptera) of The Eastern Black Sea Region Of Turkey: Fauna, Some Ecologıcal Evaluations and Zoogeographical Composition” Transactions American Entomological Society, Hakem Değerlendirmesi aşamasında (28.07.2019 tarihinde submit edilmiştir). Q KATEGORİSİ: Q4.

2022, Kabalak, M., Karacaoğlu, Ç., Bilgiç, H. A., Karagüzel, D., Karaaslan, Ç., "Comparisons of two cryptic Ampedus species (Coleoptera: Elateridae) by using classical systematics, ecological niche modeling, and DNA barcoding. Zootaxa, 5154 (4): 454–468. Q KATEGORİSİ: Q3.

• Thermal cycler
  • Stereomikroskop
  • Isıtıcı Blok
  • Santrifüj
  • Vortex
  • Elektroforez tankı
  • Elektroforez güç kaynağı
  • Mikrodalga fırın
  • Buzdolabı
  • Derin Dondurucu

• Prof. Dr. Mahmut KABALAK
  • Muhammed Arif DEMİR (Dr. Öğ.)
  • Müge ÖZDEMİR (Y.L. Öğr.)
  • Cihan ÖZAY (Y.L. Öğr.)
  • Arif DUYAR (Y.L. Öğr.)