Laboratuvarımızda;
- Süt ve süt ürünlerinde fermantasyon, buna etki eden etmenler ve son ürün özelliklerine etkileri ile ilgili çalışmalar
- Süt ürünlerinde proses modifikasyonları ve bunun proteoliz, lipoliz ve aroma özelliklerine etkilieri ile ilgili çalışmalar
- Aroma ekstraksiyonları, peynirde temel lezzetlerin miktarının belirlenmesi ve aroma yapılandırılması ile ilgili çalışmalar
- Membran filtrasyon teknikleri ile yeni ürün geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar
- Hızlı analiz yöntemleri ve kemometrik analizler ile ilgili çalışmalar
yürütülmektedir.
• HPLC
• GC-MS
• Spektrofotometrik
• Elektroforez
• Etüv
• Soğutmalı etüv
• Derin dondurucu (-80)
• Derin dondurucu (-20)
• Genel laboratuvar ekipmanı (pH metre, terazi, vorteks, manyetik karıştıcı vb)
• Prof. Dr. Ali TOPCU
• Dr. Tuğba BULAT
• Dr. Nur YAZGAN
• Fuat GÖKBEL (Doktora öğrencisi)
• Sattar EGHBALIAN (Doktora öğrencisi)
• Dilek KELGÖKMEN (Y.Lisans öğrencisi)
• Esra ÜNVER (Y.Lisans öğrencisi)
• Melisa YALÇIN (Y.Lisans öğrencisi)
• Çiğdem ESMERTAŞ (Y.Lisans öğrencisi)
• Cihan ÖZBIYIK (Y.Lisans öğrencisi)
• Fatma ÖVEY (Y.Lisans öğrencisi)
• Ece ÇELEBİ (Y.Lisans öğrencisi)
• Tübitak TOVAG-117O949 “Isıl İşlem Uygulama Yöntemi ve Homojenizasyon Uygulama Sırasının UHT Sütlerde Protein Konformasyonu ve Sindirim/Emilim Etkinliği Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi”
• TAGEM-15/ARGE/38 “Ozon Gazı Uygulanmış Koyun Sütü Kullanılarak Geleneksel Yöntemle Üretilen Beyaz Peynirlerde Depolama Periyodunda Bazı Özelliklerdeki Değişimlerin Belirlenmesi” (araştırmacı)
• Uluslararası (Supported by Ajinomoto Foods Europe Sas), Project : “Optimization of The Conditions For Fresh Kashar Cheese Productıon In The Presence of mTG” (ortak yürütücü)
• H.Ü. Bilimsel Araştırmalar Birimi, Proje No: FHD-2016-11071 “Ultrafiltre beyaz peynir üretiminde ticari ek kültür kullanımı ve bunun peynir özelliklerine etkisi” (yürütücü)
• H.Ü. Bilimsel Araştırmalar Birimi, Proje No: FHD-2015-7793 “Beyaz Peynirde Sodyum Klorür Oranının Azaltılması ve Bunun Peynir Kalitesi Üzerine Etkileri” (yürütücü)
• Tübitak TOVAG-213O133 “Termosonikasyon Uygulanmış Sütten Üretilen Beyaz Peynirlerde Olgunlaşma Esnasında Mikrobiyal Florada, Kimyasal, Fiziksel ve Duyusal Özelliklerde Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi” (Araştırmacı)
• Tübitak TOVAG-213O289 “Uf Beyaz Peynirlerde Acılaşma Kusurunun önlenmesi” (Yürütücü)
• Q1 kapsamında 8 adet
• Q2 kapsamında 2 adet