Temel işlemler Araştırma Laboratuvarı

Hakkında

Araştırma Olanakları

•    Electrospinning device
•    Soğutmalı Santrifüj
•     Soğutmalı Etüv  

Araştırmacılar

•    Dr. Fahriye Ceyda Dudak Şeker
•     MSc. Nurdan Ersöz
•    MSc. Emine Merve Çanga
•    Hafize Öz
•    Merve Erman
•    Nazım Sergen Mısırlı     

Devam Eden Projeler

•    Nanoplastik ve gıda matrisi etkileşimlerinin incelenmesi ve toksisitesinin belirlenmesi, TÜBİTAK-NSTDA İkili İşbirliği Projesi, Proje No:119N024, 01/03/2020- Devam ediyor.
•    Gıda Matrisi ve İnorganik Nanopartikül Etkileşimlerinin İncelenmesi ve in-vivo Toksisitesinin Belirlenmesi, TÜBİTAK Projesi, Proje No:119O505, 01/11/2019-Devam ediyor.  
 

Tamamlanan Projeler

•    Probiyotik mikroorganizmaların hibrit nanofiberlere enkapsülasyonu, TÜBİTAK Projesi, Proje No:118O860, 01/02/2019-01/02/2020.
•    Süne proteazına karşı yeni bir substrat geliştirilmesi, TÜBİTAK Projesi, Proje No:215O590, Proje yürütücüsü, 01/04/2016-01/04/2017.
•    Faj Gösterim Yöntemi Kullanılarak Antimikrobiyal Peptitlerin Geliştirilmesi, TÜBİTAK Projesi, Proje No:114Z947, Proje yürütücüsü, 01/05/2015-. 01/05/2018.
•    Plazmine karşı geliştirilen peptit inhibitörlerinin karakterizasyonu, Hacettepe Üniversitesi BAP Projesi, Proje No: FHD-2015-5319, Proje yürütücüsü, 01/03/2015-01/04/2016. (20.657 TL)   

Yayınlar

•    Ersöz, N., Dudak, F.C. A new insight into the interaction between β-lactoglobulin and allyl-isothiocyanate, Food Bioscience, 36, 100600.
•    Çanga, E.M., Dudak, F.C. (2019) Characterization of cellulose acetate/gum Arabic fibers loaded with extract of Viburnum opulus L. fruit, LWT, Volume 110, 247-254.
•    Yazgan Karacaglar, N.N., Topcu, A., Dudak, F.C. and Boyaci, I.H. (2020). Development of a green fluorescence protein (GFP)‐based bioassay for detection of antibiotics and its application in milk, Journal of Food Science, 85: 500-509.
•    Hançerlioğulları, B.Z., Köksel, H., Dudak, F.C. (2018). Development of a peptide substrate for detection of sunn pest damage in wheat flour. Journal of the Science of Food And Agriculture, 98, 5677-5682.
•    Ersöz, N., Dudak, F.C. (2017). Development and characterisation of a novel peptide inhibitor of plasmin. International Dairy Journal, 71, 82-88.

Bağlantılar

Resmi Web Adresi
yunus.hacettepe.edu.tr/~ceyda/

Hakkında

Araştırma Olanakları

•    Electrospinning device
•    Soğutmalı Santrifüj
•     Soğutmalı Etüv  

Araştırmacılar

•    Dr. Fahriye Ceyda Dudak Şeker
•     MSc. Nurdan Ersöz
•    MSc. Emine Merve Çanga
•    Hafize Öz
•    Merve Erman
•    Nazım Sergen Mısırlı     

Devam Eden Projeler

•    Nanoplastik ve gıda matrisi etkileşimlerinin incelenmesi ve toksisitesinin belirlenmesi, TÜBİTAK-NSTDA İkili İşbirliği Projesi, Proje No:119N024, 01/03/2020- Devam ediyor.
•    Gıda Matrisi ve İnorganik Nanopartikül Etkileşimlerinin İncelenmesi ve in-vivo Toksisitesinin Belirlenmesi, TÜBİTAK Projesi, Proje No:119O505, 01/11/2019-Devam ediyor.  
 

Tamamlanan Projeler

•    Probiyotik mikroorganizmaların hibrit nanofiberlere enkapsülasyonu, TÜBİTAK Projesi, Proje No:118O860, 01/02/2019-01/02/2020.
•    Süne proteazına karşı yeni bir substrat geliştirilmesi, TÜBİTAK Projesi, Proje No:215O590, Proje yürütücüsü, 01/04/2016-01/04/2017.
•    Faj Gösterim Yöntemi Kullanılarak Antimikrobiyal Peptitlerin Geliştirilmesi, TÜBİTAK Projesi, Proje No:114Z947, Proje yürütücüsü, 01/05/2015-. 01/05/2018.
•    Plazmine karşı geliştirilen peptit inhibitörlerinin karakterizasyonu, Hacettepe Üniversitesi BAP Projesi, Proje No: FHD-2015-5319, Proje yürütücüsü, 01/03/2015-01/04/2016. (20.657 TL)   

Yayınlar

•    Ersöz, N., Dudak, F.C. A new insight into the interaction between β-lactoglobulin and allyl-isothiocyanate, Food Bioscience, 36, 100600.
•    Çanga, E.M., Dudak, F.C. (2019) Characterization of cellulose acetate/gum Arabic fibers loaded with extract of Viburnum opulus L. fruit, LWT, Volume 110, 247-254.
•    Yazgan Karacaglar, N.N., Topcu, A., Dudak, F.C. and Boyaci, I.H. (2020). Development of a green fluorescence protein (GFP)‐based bioassay for detection of antibiotics and its application in milk, Journal of Food Science, 85: 500-509.
•    Hançerlioğulları, B.Z., Köksel, H., Dudak, F.C. (2018). Development of a peptide substrate for detection of sunn pest damage in wheat flour. Journal of the Science of Food And Agriculture, 98, 5677-5682.
•    Ersöz, N., Dudak, F.C. (2017). Development and characterisation of a novel peptide inhibitor of plasmin. International Dairy Journal, 71, 82-88.

Bağlantılar

Resmi Web Adresi
yunus.hacettepe.edu.tr/~ceyda/